Newtown naar Carlisle 14 km

 

13 juni 2014

 Wat zijn die engelse huizen toch warm, maar gelukkig redelijk geslapen. We beginnen te wennen aan die doorgezakte bedden.

 

Na een heerlijk (engels) ontbijt maken we ons gereed voor vertrek. De vrouw des huizes is ontzettend leuk en aardig. Onze engelse wandelvrienden gaan iets later op stap. Het is raar  om te vernemen dat je naar het einde van het pad gaat. Het landschap is glooiender en er is weer meer verkeer. Ook nu weer een honesty box, waar we een ijsje uithalen en betalen.

 

De omgeving is prachtig We komen aan bij de rivier Eden. In het park in Carlisle waar we nog even de restanten van onze lunch opeten en waar voor deze dag op de brug de route eindigt, komen onze engelse wandelvrienden er ook aan. Voor hen is het de laatste etappe. Nadat we hen de eer geven om als eerste bij het B&B aan te komen, gaan wij ook verder.

 

Als we aanbellen, komen net onze wandelvrienden de deur uit: "She is not amused, we are too early" "the rooms are not ready yet" .
Wij gaan toch maar naar binnen en worden "verwelkomt" door de eigenaresse. She will not accept that we are so early.  "We will wait in the lounge", na een tijdje komt ze er weer aan en kunnen we toch naar onze kamer.  We zitten op een hoekkamer vlak bij de straat met verkeerslichten, dus erg veel verkeers lawaai. Even wennen.

's Avonds heerlijk gegeten in de pub The Beehive. Daar ook maar voetballen gekeken. Erg gezellig, want er werd ook door de engels erg hard gejuicht als er gescoord werd door Nederland. Spanje - Nederland 1 - 5. Nigel en Linda kwamen ook nog even een pint halen, zij hadden in de stad gegeten. Het was weer erg gezellig.