Callantsoog - Middenvliet  (12,3 km)

 

5 augustus 2020


De wind is krachtig als we al fietsend naar het beginpunt van onze route gaan.

Lopend vanuit Callantsoog gaan we eerst via een bospad en komend al wandelend uit op een asfaltweggetje.
De omgeving achter de duinen bij Callantsoog is heel mooi en we zien de vele akkers.
Ten oosten van de duinstreek was een gebied dat niet beschermd was tegen de Noordzee.  Een informatiebord laat zien hoe bij de grote watersnoodramp in 1953 het gebied is ondergelopen.
Grote Keeten dankt waarschijnlijk zijn naam aan de drie keten die in het gebied stonden om dieren te beschermen tegen slechtweersomstandigheden.

We steken de weg over en lopen verder via het fietspad waar we na een paar kilometer een rode vuurtoren, genaamd de Kaap, zien staan. 
De zon schijnt volop en het is warm. De wind waait volop en zorgt voor een aangename verkoeling. Zo wandelen we door het prachtige duinengebied.
We komen bij een splitsing waar een LAW wandelpaal laat zien dat we de route kunnen vervolgen richting Den Oever of naar Den Helder. Wij kiezen voor de route richting Den Helder.

Na een tijdje lopen we verder en bij Julianadorp via het strand. Het is er in deze tijd gezellig vol met zonaanbidders en surfers.
Het geluid van de zee, de golven, de vogels en onze voetstappen in het zand blijft een mooie beleving.
Al lopend gaat de route over een schelpenpad achter de duinen verder tot we aankomen bij Middenvliet, het eindpunt van deze mooie wandeldag.
 

Totaal gelopen  220,5 km
Nog te gaan 12,5 km