Sittard - Strabeek (22 km )

 

30 juni 2011 gelopen Sittard – Puth (camping) (9,4 km)
1 juli 2011 gelopen Puth – Strabeek (12,6 km)

 

donderdag  30 juni 2011

We vervolgen onze route van Sittard naar Puth.

Soms gaat de route een stuk door Duitsland. Het landschap is aan beide kanten prachtig. Glooiende akkers waar het graan je toewuift. Dan weer de bescherming van bossen met onverwachte watertjes. In het vooral Rooms Katholieke Limburg  staan veel kapelletjes langs de route. 
Een goede gelegenheid om een kaarsje te branden.

Al het natuurschoon is prachtig maar ook verrassend is het wanneer je weer een plaats binnen loopt.  Sittard, zodra we daar binnenlopen komen we op de markt terecht. Heerlijk een visje eten. Van de mooie gebouwen op het plein zien we door de markt nu weinig. Gezellig is het wel.

Wanneer we de Kollenberg oplopen komen we bij de 'Zeven Voetvallen' dat zijn zeven kapelletjes met voorstellingen over het leven van Jezus.

We lopen tot camping, de Botkoel, in Puth aankomen waar we momenteel staan.

Totaal gelopen 464,4 km.
Nog 27,6 km te gaan

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vrijdag 1 juli 2011

Opnieuw een heerlijke zonnige dag.  Eén van de auto's wordt alvast naar het eindpunt gereden. En als we met de andere retour komen blijkt deze stuk te zijn. De ANWB komt erbij en er blijkt iets met de remschijven te zijn. De auto kan de volgende ochtend gerepareerd worden.

Iets later dan gepland gaan we begin van de middag onze route lopen.
Mooie wandeling door de natuur.

Vlak bij Strabeek komen we het bord Pieterpad omleiding tegen. Dit i.v.m. wegwerkzaamheden bij viaduct. Grappig om te zien, maar wel een stuk extra lopen over een stijl fietspad. We zijn daarna snel bij het eindpunt van deze dag.

Totaal gelopen 477 km.
Nog 15 km te gaan