Edam - Monnickendam (13 km)

 

 

 

woensdag 28 april 2010

 

Eerst brengen we de auto naar Monnickendam om daarna met de bus terug te gaan naar het begin van de route van vandaag in Edam.

 

Al snel lopen we via de sluis van Edam weer op de dijk.  In de verte zien we de contouren van Volendam. Het toeristische Volendam laat zich al snel zien en als toerist laten we ons dan ook in klederdracht op de foto zetten.
Prachtig die klederdracht. De vele beroemdheden in Volendam zien we ook in klederdracht in de etalages staan.  Volendam is (samen met Urk) de enige Zuiderzeeplaats waar de visserij de Afsluiting in 1932 te boven is gekomen. De Vollendammers werden dan ook de vissers van het IJsselmeer.  Een opvallend dorp. Het dorp is nog steeds bekend om het vertolken van het levenslied.
We besluiten door te lopen en 's avonds naar Volendam terug te keren om er een visje aan het water te eten en nog even te wandelen in het buurtje Het Doolhof. Hier krijg je een minder toeristisch beeld.

Vanuit Volendam kun je naar het eiland Marken om daar een route van 6 km te lopen. Wij besluiten dat op een andere keer te doen en vervolgen de route naar Monnickendam.
Monnickendam ontstond vroeger net als Edam aan de dam in een zeearm.

Vandaag geen lange afstand gelopen maar daardoor hebben we de tijd kunnen nemen om ook van de plaatsjes te genieten.

 

 

 

Totaal gelopen 64 km
Nog 341 km te gaan.