Zwarte Haan - Ferwerd (15,9 km)

Zondag 21 maart 2021

Vandaag begint de lente. En vandaag gaan wij na een lange onderbreking van vijf jaar (hebben eerst L.A.W. 5-2 uitgelopen) weer van start.

De start begint als we in  Zwarte Haan bij het beeld van de slikwerker de dijk op gaan. Er staat behoorlijk wat wind en het is fris. De zon laat zich nu en dan achter de wolken een beetje zien.
Wij zetten goed de pas erin en lopen op- en aan de Waddenzee kant onder langs de dijk.
We zien de kwelders,één groot natuurgebied waar de vele trekvogels kunnen rusten en andere vogels hun voedsel en in deze periode hun broedplek vinden. Het is een prachtig gezicht.

We lopen kilometers over de dijk en genieten van de mooie vergezichten. Als we na bijna vijf kilometer de dijk afgaan lopen we de weg tot voorbij een boederij waarna we via een pad langs de sloot de weilanden in gaan.
Langs de sloten lopen we over een graspad, betonpad en weer een pad over de klei met gras. We lopen langs acht windturbines die hoog boven de grond hun propellers laten draaien. Hoewel ze op een kale vlakte staan vonden tegenstanders het geen goed idee dat ze er kwamen omdat het te dicht bij de natuurgebieden zijn.

Wij lopen op onze eigen energie verder en kijken goed waar we onze voeten neerzetten.
In de verte zien we de kerktoren van Ferwerd die langzaam dichterbij komt. Het is fijn om uiteindelijk weer vaste grond onder de voeten te krijgen en we in Ferwerd aankomen.

 

Voor foto's klik hier.


Totaal gelopen 101,4 km
Nog 167,7 km te gaan.