Moddergat N361 (12,5 km)
( plus 2,4 km omlopen, in verband herstelwerkzaamheden aan de dijk)

 

 Woensdag 26 mei 2021

 

Omdat er in de loop van de middag regen wordt verwacht gaan vroeg op pad en zetten de auto alvast bij N361 neer. Daarna fietsen we richting Moddergat waar het beginpunt is van de route van vandaag.

Er zijn werkzaamheden aan de dijk en daar mag niemand langs zo is duidelijk aangegeven. Wij besluiten met wat burgelijke ongehoorzaamheid toch via de openstaande hekken  langs de dijk te fietsen.
Vrolijk fietsen we verder todat er over de hele dijk hoge hekken zijn geplaatst, wat nu? We zien een kleine opening waar we net onze twee fietsen door heen kunnen tillen. Makkelijk gaat het niet maar het lukt.
Volgende keer toch maar ons houden aan de borden en wat omfietsen.

Vanuit Moddergat lopen we via het tweelingdorp Paesens . We hebben de wind in de rug en al lopend genieten van het weidse uitzicht, een molen in de verte, een herdenkplaats met een zeemijn.
In de verte zien we al de sluizen van Lauwersoog. Hoewel we in een mooi tempo lopen lijken deze maar niet dichterbij te komen. Uiteindelijk passeren wij de sluizen van Lauwersoog. Een indrukwekkend geheel.

Lauwersoog is een toonaangevende vis- en garnalenafslag in Nederland. We lopen via het haventerrein en visrestaurants. Nu nog wat troosteloos maar in de zomer zal het er vast gezellig druk zijn. We steken een verkeersweg over en vervolgende wandeling al slingerend door het bos. Kleine paadjes, leuke bruggetjes. Al lopend komen we aan bij de parkeerplaats waar de auto staat bij N361.

De dondekere wolken laten nu de eerste regendruppels vallen. 

 

Voor foto's klik hier.Totaal gelopen 138,3 km
Nog 130,8 km te gaan.