Wijk aan Zee - Johanna's Hof ( 12,4 km)

 

Woensdag 12 juni 2019

 

Spontaan besluiten vrienden om even een heel eind te rijden en ons te komen opzoeken en een dag mee te lopen. Vandaar dat we vandaag kiezen om in Wijk aan Zee te starten.

We lopen al snel Wijk aan Zee uit en na eerst op een een klinkerweg te lopen komen we al snel op een zandpad. De route wijst zich bijna vanzelf en genietend van de omgeving lopen we zo onze kilometers.

In het natuurgebied zien we schapen lopen, de Scottish Blackface schapen, een oud Engels schapenras. Een natuurbeheerder komt met de auto langs om het gebied te controleren. Hij vertelt ons het één en ander over de schapen in het natuurgebied en de hulp die hij krijgt van zijn hond, een Bordercollie. Hij laat ons zien hoe mens en hond samenwerken om de schapen, die als duinbegrazers hun werk doen, bijeen te drijven. We zijn onder de indruk.

Verder lopend komen we bij een uitzichtsduin welke als je daarop klimt een mooi beeld van de omgeving geeft. De geluiden van de aalscholvers in hun vele nesten klinkt passend bij de natuur.

Wanneer de eerste regendruppels vallen zijn wij bij Johanna's Hof het eindpunt van deze dag.
Een niet te zware maar verrassend leuke route om te lopen.

 

Totaal gelopen  146,6 km
Nog te gaan  76,4 km