Elburg - Kampen (20,9 km)

 

Zondag 21 oktober 2012

 

De belooft een heerlijke warme herfstdag te worden. Wij vertrekken vroeg, het is nog mistig. Wanneer we de auto in Kampen hebben neergezet fietsen we eerst naar Elburg. Vanwaar we deze route starten.

 

In Elburg is het nog koud, het is mistig en het miezert.  In het dorp is het stil.
Vanaf de stadspomp lopen we nog een stukje door Elburg en gaan dan een graspad tussen de weilanden door. In dit laagveengebied is het oppassen geblazen om niet uit te glijden in het natte gras. In het weiland staan 7 vlondertjes. Het uitzicht is in dit jaargetijde ook erg mooi.

 We komen weer op de weg en lopen via Eekt naar Kerkdorp. Het landgoed Morren ligt er statig bij. We passeren een gezellig uitziend poldercafé, het ziet er uit als een huiskamer. Helaas is deze gesloten en lopen we door.

 

De weg kronkelt door het landschap. Maar het is te koud om even rustig op een bankje te genieten van het uitzicht. Dus lopen we een eindeloos lange weg richting St. Nicolaasdijk.  Niet op onze kaart staat de Hanzelijn. Deze spoorlijk doorkruist het gebied. We moeten een tunneltje door om weer op de goede route te komen.
We lopen en lopen en komen uiteindelijk bij onze auto in Kampen.

 

Daarna gaan we terug naar Elburg om de fietsen te halen. Jammer dat het een koude dag is gebleven.
In een gezellig café in Elburg nemen we, voordat we richting huis gaan, nog een heerlijke kop warme soep.

 

Totaal gelopen 264,4 km
Nog 140,6 km te gaan.