Rolde - Schoonloo (19 km)

zondag 19 november 2006

Het is een herfstachtige dag waarop het zelfs nog een beetje kan regenen. Toch gaan we weer op stap en willen zelfs een eindje verder lopen dan Schoonloo, het eindpunt van dit traject.

Dit is echt een route naar ons hart. Dwars door de natuur en geen auto of wat ook maar te zien.Bij onze eerste bakkje koffie moesten we wel eerst een regencape opofferen om in iedergeval droog te kunnen zitten bij de picknickbank. Maar wat ook bij de natuur hoort, ja het weer. Het begon langzamerhand zachtjes te regen. Snel de koffie achterover, inpakken en weer wegwezen. Schitterende tocht.

Maar helaas 5 km voor Schoonloo, begonnen de schoenen van Meindert weer dwars te doen. De eerste blaren zijn voor hem weer voelbaar. We lopen door tot Schoonloo maar verder lopen is voor Meindert niet mogelijk. Natuurlijk vervelend. We besluiten bij het eindpunt van dit traject te stoppen. Meindert en Ina gaan vast het café in en Gerard en Petra halen via de weg de auto. Bij hun terugkomst zijn eerst uitgebreid de blaren (doorsnede minimaal 3 cm) van Meindert bekeken en daarna genoten van een heerlijke kom snert en andere soep.

Totaal gelopen 85 km.
Nog 400 km te gaan.

Flash Animation