Cadzand Bad (camping)- Breskens (veer) (17,5 km)

 

 

woensdag 3 september 2014

Als wij vanaf de camping De Zwinhoeve vertrekken schijnt de zon al en verwarmt ons. Vanaf zee komt een lekkere bries. Het belooft een mooie wandeldag te worden.
Wandelend over het fietspad zien we om ons heen de al verschillende recreanten, wandelend op het strand, of fietsen.

 

Wij lopen van zee af en gaan het natuurreservaat Verdronken Polder in. De route loopt een gedeelte over vlonders en zo komen we in Nieuwvliet Bad. Daarna kiezen we ervoor verder te lopen door het natuurgebied Zwartegatsche Kreek. Hiet moeten we een watertje oversteken met een trekvlot. Daarna loopt de route weer over vlonders. Een prachtig gebied.
Doorlopend komen we aan bij een touwbrug welke wij over moeten. De route is op deze manier niet alleen mooi maar ook avontuurlijk.

We vervolgen het pad richting de zee. We zien dat men daar druk bezig is met de dijkverzwaring. Er wordt niet aangegeven dat we om moeten lopen dus blijven we de route volgen.
Maar dan blijkt dat we niet verder kunnen. Alles is afgezet. Het pad stopt. Wat nu...?
We besluiten langs de vloedlijn te lopen om zo weer omhoog te gaan en op de route te komen. Maar een geul met water maakt dat onmogelijk. En nu...?
Gelukkig is het eb, er zit niets anders op dan onze schoenen en sokken uit te trekken en door het water richting dijk te gaan. Wij vinden het wel grappig dat we op deze manier de dijk weer bereiken.

 

Daar kunnen we verder met de route.
Uiteindelijk komen we aan in Breskens bij het veer. En dan...? is het voor vandaag einde route. Morgen gaan we verder.

Totaal gelopen 29,3 km
Nog te gaan    174,7 km