Breskens (veer)  Vlissingen - Zoutelande (13,4 km)

 

 

donderdag 4 september 2014

 

Bij aankomst met auto in Bresken kun je al vernemen dat het een warme dag gaat worden. Met het veer varen we van Bresken naar Vlissingen vanwaar de route van vandaag start.

Van het station lopen we richting de sluizen en steken deze over. Vlissingen laat zich zien als een gezellige stad met veel historie. Op de boulevard zien we het standbeeld van Michiel de Ruyter, één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis, en grootste admiraal van zijn tijd, en aan het eind van de boulevard zien en horen wij het windorgel.

 

Kenmerkend van Walcheren zijn de inmens hoge duinen en de lage polder. Al vele eeuwen wordt Walcheren door veel mensen bezocht. Men bouwde er vroeger buitenplaatsen en er kwam een kuuroord. Door de ligging speelde Walcheren aan het einde van de 2e Wereld oorlog ook een belangrijke positie.

De zon is inmiddels brandend heet als we een paar kilometer over het strand moeten lopen. Het mulle zand vertraagt het wandeltempo maar geeft ons ook de gelegenheid om de zee, het strand en de prachtige hoge duinen in ons op te nemen.

 

De route gaat daarna door de duinen. Het is veel klimmen vaak via trappen en dalen en weer klimmen en weer dalen enz.. De brandende zon maakt het lopen zwaar. Maar de vergezichten op de soms wel 45 meter hoge duinen zijn prachtig. Al lopend bereiken we via een klein natuurgebied Zoutelande.

 

We nemen de bus naar Middelburg, daarna de trein naar Vlissingen en tenslotte weer met het veer naar Breskens waar onze auto staat.

 


Totaal gelopen 42,7 km
Nog te gaan    161,3 km