Drie - Hierderweg  (17 km)

 

Dinsdag 4 september 2012 
 

Vandaag wordt de auto neergezet bij een parkeerplaats op de Hierderweg. We fietsen in de vroege ochtend naar het Boshuis in Drie waar vandaan onze route voor vandaag start. Een goed begin is een kop koffie met heerlijke appeltaart en cake met bosvruchten.

 

Het buurtschap Drie is een uitzonderlijk omdat het met 55 meter boven NAP het hoogste punt van de stuwwal is. De hoge beuken bij Drie waren een baken voor de scheepvaart op de Zuiderzee.
Een afwisselend landschap. We lopen langs heide velden en zijn onder de indruk van de prachtige bloei en kleur. Lopen over een 'aquaductje' waar twee beken elkaar kruisen.
Zien het park met de witte pauwen. De veren van de witte pauwen leveren sinds 1400 veren voor de helm van de hertog van Gelre. Het landgoed Leuvenum is indrukwekkend mooi. Veel fietsers en wandelaars brengen een bezoek aan het landgoed.

 

Wanneer we vandaar weer de bossen in lopen komen we geen mens tegen. Samen alleen lopen in de natuur is één van de redenen waarom we genieten van het wandelen.

 

Totaal gelopen 219,7 km
Nog 185,3 km te gaan.