Terra Maris - begin Oosterscheldekering (15,6 km)

 

Woensdag 2 september 2015

De route van vandaag begint bij Terra Maris waar Kasteel Westhove staat. Het kasteel ziet er prachtig uit en wordt dagelijks bezocht door veel toeristen. Wij slaan de weg van het bos in en lopen over modderige weggetjes. 

Al vroeg in de 17e eeuw werd voor de Walcherse kust bos ingeplant als een windscherm tegen de noordenwinden en om duinverstuiving tegen te gaan. Het natuurgebied heeft de benaming de Manteling gekregen (een mantel die je tegen de koude wind beschermd.)

Bij uitspanning Oranjezon stoppen we om iets te eten en te drinken. Het is er gezellig druk. Daarna lopen we door een waterwingebied en volgen via een voetgangerssluis het pad naar het strand.
De route gaat daarna verder over het strand. Het strand is eindeloos groot en mooi. We lopen ruim 2 km op het strand en genieten van al het moois wat we zien.

Wanneer we het strand verlaten merken we pas dat in het zand lopen behoorlijk wat energie heeft gekost.

Al verder lopen verlaten we Walcheren en  komen we bij de Veerse Dam (aan de ene kant het Veerse meer en aan de andere kant de zee). We lopen nu in Noord Beveland. Het ziet er heel mooi uit maar het is één rechte wat saaie weg. Ook hier is het gezellig druk met fietsers en wandelaars.  Het stadje Veere zien we in de verte.

Aan het eind van de route is het begin van de Oosterscheldekering wat zich nu al imposant laat zien.

 

Totaal gelopen 73,2 km
Nog te gaan    130,8 km