Enkhuizen - Hoorn (30 km)

 

Maandag 26 april 2010

 

We hebben gisteren de caravan op een kleine camping achter de dijk in Edam neergezet en gaan vandaag eerst naar Hoorn en van daaruit met de trein naar Enkhuizen. 't Is even wennen het openbaar vervoer want we stappen een station halverwege uit. Maar de hele dag ligt voor ons en we willen er de tijd voor nemen.
Vanaf het NS station in Enkhuizen sporen wij eerst het begin van de route op.  Het L.A.W. paaltje 8 met Zuiderzeepad.

Enkhuizen laat zich in de stralende zon aan ons zien. Eerst het mooie stadje door en via Koepoort de dijk op. De wind, de geluiden, de geur de zon we nemen het allemaal in ons op als we de kilometers lopen.
De pracht van de bloembollenvelden , de leuke dijkhuisjes en boerderijen aan de ene kant en het water aan de andere kant.

 

Het lopen over de dijk is wel wennen. Eerst nog een stuk asfalt maar later geen egaal pad maar grasland. Enthousiast klimmen we over de afrasteringen heen. We worden regelmatig enthousiast door schapen begroet die hier hun weide gebied hebben. Aan de vele uitwerpselen te zien hebben ze al heel wat uurtjes op de dijk door gebracht.

 

Na plm. 25 km gelopen wordt het, vooral voor Ina, afzien.  Enkele kilometers voor Hoorn is men bezig om de dijk te verzwaren. We lopen op grint. Saai, zwaar en benen en voeten werken niet meer mee.
Via een industiregebied en het park lopen we Hoorn binnen.

Hoorn beloont onze tocht om een prachtig stukje van de haven met mooie schepen te laten zien.

 

Het was een indrukwekkende dag.

Totaal gelopen 30 km
Nog 375 km te gaan.