Ulrum- Mensingeweer (13,8 km)
 

2  juni  2021

 

Het is vroeg in de ochtend en nog heerlijk koel als we vanaf de kerk in Ulrum op pad gaan.

We lopen langs smalle paden met langs de randen volop bloeiende veldbloemen zoals fluitekruid. Hier en daar zien we een boer op een trekker die de aarddappels aan het poten is.
De kikkers kwakken er lustig op los.

Al lopend komen we uit in Leens waar we bij de muziekkoepel even een korte pauze nemen. De mensen hier in het groningerland zijn erg vriendelijk en vinden het leuk om een praatje te maken.
We lopen verder en komen bij het bos waarachter de borg Verhildersum is verscholen. We nemen een kijkje en het ziet er allemaal heel mooi uit.
Als we doorlopen gaat het pad over twee bruggetjes en komen we onder een duiventil door.

De paden waarop we lopen zijn smal maar de route is prachtig. De kikkers horen we de hele tijd. Deze route zou ook het kikker-kwaak-pad kunnen heten.
We lopen langs een kanaal en zien dat er gewerkt wordt aan de Wehesterbrug waar we overheen moeten,, eigenlijk mogen we er niet langs maar op eigen risico laat de uitvoerder ons via planken en langs een graafmachine toch oversteken.  Zo kunnen we de route blijven volgen.

We lopen verder op een fietspad langs de waterkant, genietend van al het moois om ons heen zien we dat al in Mensingeweer zijn. Het eindpunt voor deze dag bij de molen.

 

Voor foto's klik hier.Totaal gelopen 165,3 km
Nog 103,8 km te gaan.