Katwijk - Langevelderslag ( 17 km)

 

Dinsdag 4 juni 2019

 

Wij zijn er weer en daar zien we ze weer, het prachtige duingebied als we vanaf het eindpunt naar het beginpunt van de route fietsen. We starten bij de vuurtoren in Katwijk.

Het eerste gedeelte lopen we we langs de boulevard met aan de ene kant mooie gebouwen en aan de andere kant het duingebied en de zee. Er staan veel mooie en te bewonderen kunstwerken langs de kant van de duinen.

Al wandelend zien we waar de rivier de Rijn tot in de 12e eeuw uitmondde in zee. Door afzetting van zand voor de kust vernauwde de rivier.

We komen aan in Noordwijk aan Zee en ook hier is wat eens een vissersplaats was nu een badplaats met een aaneenschakeling van moderne hotels. Als we Noordwijk aan Zee uitlopen lopen we op mooie paden door de duinen. De sterke geur en de mooie bloei van de rozenbottelstruiken volgen we een tijdje.

Even later passeren we de trapopgang, waar als je naar boven loopt een prachtig uitzicht hebt over de het landschap en de zee.

De zon zorgt inmiddels voor veel warmte en we zijn dan ook blij als we in een bos bij Houwaarderduin terecht komen. Met ook daar steeds mooie uitzichten van prachtige zandvormen door de natuur gemaakt.

Het wandelvenijn van deze route zit ook nu weer in de staart. Eerst lopen we door mulzand een pad de duin op om daarna via het mulle zand het strand op te lopen. Het lopen kost dan behoorlijk wat energie maar zodra je op het eindpunt Langvelderslag bent krijg je ook veel energie van deze prachtige en warme wandeldag.

 

Totaal gelopen  81,5 km
Nog te gaan 151,5 km