Oosterscheldekering - Westenschouwen (12,7 km)

 

Vrijdag 4 september 2015

Vandaag de wandeling over de stormvloedkering Oosterschelde. Indrukwekkend vanaf de eerste stap die we zetten. Wat een bouwwerk, wat een constructie, en dan lopen, de wind voelen en regenbuien voor en achter ons zien maakt deze route heel speciaal.

De bouw van de Oosterscheldekering was een groots en complex project. Zonder twijfel is stormvloedkering van de Oosterschelde het meest indrukwekkende waterkerige bouwwerk van Nederland. De stormvloedkering die uiteindelijk 2,5 miljard euro heeft gekost, werd op 4 oktober 1986 door koningin Beatrix officieel geopend. De kans op een overstroming was teruggebracht tot eens in de 4000 jaar. Bovendien zou de stormvloedkering de komende tweehonderd jaar niet aan vervanging toe zijn.

Men is in 1967 begonnen met de aanleg van een drietal werkeilanden.  De route gaat over het werkeiland Neeltje Jans. Hier is de natuur prachtig. Al lopend komen we bij een geul die vol staat met water.  Een bord geeft aan: Het water van de Oosterschelde spoelt bij vloed over het wandelpad. Trek je schoenen uit en stroop je broekspijpen op om droog de overkant te bereiken….

En dat hebben we gedaan. Een mooie wandelervaring.

 

 

Wil je weten waar we langs gelopen hebben. Klik dan hier

Totaal gelopen 85,9 km
Nog te gaan    118,1 km