Paviljoen Boelies - Kruiningergors (19,3 km)

 

Donderdag 1 juni 2017

De ochtendzon staat al te stralen in de lucht maar verder is het nog heel stil als we op pas gaan. Zelfs de windmolens die draaien lijken geen geluid de te maken.
Het strand is nog leeg en wij gaan stilletjes op pad.

Vanaf Paviljoen Boelies lopen we via een klinkerweg richting het strand. De natuur is prachtig. Via een duinopgang komen we uit bij Rockanje. Uit opgravingen blijkt dat deze polders al sinds de ijzertijd en de Romeinse al bewoon zijn. Prachtig villa's achter gesloten hekken is wat wij zien.

Na een tijdje lopen gaan we het Voornse Duin in. Het mulle zand maakt dat het lopen meer energie kost. We koesteren elk stukje schaduw. Het gaat duin op en af. Maar mooi is het wel. Af en toe passeren we een klahek waarchter zicht een natuurgebied is met grazende dieren.  Een grote buffel met wel hele grote horens ligt op ons pad. Wij besluiten om er maar ruimschoots omheen te wandelen. Daarna verder duinpad op en duinpad af.  Er staan veel bankjes op de route en af een toe een rustmoment is zeker nodig. Een restaurantje wat we tegen komen is eveneens een heerlijk rustpunt.

De weg wordt vervolgt door bos/duinpaden. Behalve de mooie natuur zien we op een gegeven moment ook de rookpluimen van de industrie bedrijven. Bizar om te zien. Al lopend hebben we inmiddels aan de linker kant het Kruiningerak. Via de straat en weer graspaden lopen we naar Kruiningergors. De lange route langs het park ,door de velden brengt ons naar het campinggedeelte waar we onze caravan hebben staan en ons eindpunt van deze dag is.

 

 

Totaal gelopen 161,4 km
Nog te gaan       42,6 km