Hoorn - Edam (21 km)

dinsdag 27 april 2010

 

Met de bus van uit Edam naar Hoorn waar we vandaag starten.  De voeten zijn weer hersteld en wij uitgerust. We hebben er weer zin in. De zon schijnt en het is aangenaam warm.

Vanuit Hoorn lopen we al snel over de dijk.  Het landschap is sinds de Middeleeuwen weinig veranderd zo staat dat beschreven en wij ervaren dat ook zo.
We zien de sloten waarin het water tot over de rand staat. Af en toe een dorp wat eindigt op de Dijk zoals Scharwoude.  De opvallende braken.

 

De talloze vogels met hun specifieke geluiden lijken het land en het water in hun bezit genomen te hebben. Het is nu het broedseizoen en dat betekent dat het pad daarop iets is aangepast.
Ook nu weer klimmen we over de vele hekjes, wandelen langs de schapen. Zien kleine strandjes waar de schelpen je herinneren aan de Zuiderzee.

 

We raken in gesprek met een man die in de buurt woont. Hij verrast ons door geanimeerd te vertellen over alle braken, hoe het kon spoken op het IJselmeer, de zin en onzin van de dijk verzwaring waar men de komende jaren mee bezig gaat.

 

De route brengt ons verder, bij de camping langs en zo lopen we door naar Edam.


Totaal gelopen 51 km
Nog 354 km te gaan.