Holten - Laren (Gld) (15km)

zaterdag 2 en zondag 3 juni 2007

Zaterdag:
Vanuit Holten wandelen we verder richting Laren. Het is de bedoeling van deze route vandaag 8 kim te lopen.
We passeren enkele boerderijen en komen op een met klinker bestrate weg. We volgen de route en komen op de Menumsweg deze klinker weg veranderd later in een zandweg.
Het is erg mooi totdat .........we een auto met hoge snelheid horen aankomen..........we draaien ons om en de auto is al bij ons....... we reageren snel en staan aan één kant van de berm.....'Pas op' er lopen nog meer wandelaars!', roepen we naar de bestuurder van de rally. ...Hij geeft vol gas en stuif, in de rally auto weg........ Een boer die de rallyrijder onverantwoord voorbij zijn boerderij ziet scheuren belt de politie.....
........ Wij zijn erg geschrokken en praten met de mensen van de boerderijen nog even na...het ging allemaal net goed maar het had ook heel fout kunnen gaan.

Wij geven het adres van onze camping door en lopen verder. Niet lang daarna komt de politie ons achterop rijden om ons verhaal te horen. We besluiten aangifte van het voorval te doen.
's Avonds wordt door de rally vereniging al excuses aangeboden.

We zijn blij als we bij het eindpunt van deze dag komen. Wat een dag.....wat een dag!
We kunnen het gelukkig allemaal na vertellen.

Zondag 3 juni lopen we eerst de rest van de route tot Laren. De natuur is nog steeds mooi maar wij moeten even weer op gang komen. Een bezoek bij de oude eik is een mooi rust punt.


Totaal gelopen 219 km.
Nog 266 km te gaan