Kampen - Genemuiden (21,1 km)

 

Zondag 21 april 2013

Na de winter 2012-2013, waar in iedere maand sneeuw viel, is bijna iedereen in Nederland toe aan de lente. De start van de lente is te koud maar de weersvoorspelling voor vandaag is dat het een warme dag wordt. Een heerlijke lentedag om een eind te lopen.

 

Na eerst de fietsen bij het eindpunt neergezet te hebben rijden we met de auto naar het startpunt van deze route in Kampen.
Al lopend door Kampen horen we de rustgevende gezangen uit de verschillende kerken. Aan de IJselkade ligt een verscheidenheid aan boten. Lopend over de IJsselbrug zien we hoe mooi Kampen aan de IJssel ligt.
Via de Kamperzeedijk lopen we naar IJsselmuiden en Grafhorst waar kleine dijkhuisjes te zien zjin. We wandelen via een weiland naar Lutterzijl en daarna door naar Veneriete
Lopend langs het water genieten we van de geluiden van de vele vogels. We zien kievitten, ganzen en een ooievaar. Wat opvalt zijn de schelpen die we op het pad tegen komen. Een wandelaar vertelt ons dat dit zoetwatermosselen zijn. De meerkoeten halen deze uit het water om de inhoud op te eten.
Dan komen we aan in Genemuiden waar onze fietsen staan.
Vervolgens fietsen we 17 km terug naar Kampen waar de auto staat.
Vermoeid maar vol nieuwe energie rijden we daarna naar huis.

 

Totaal gelopen 285,5 km
Nog 119,5 km te gaan.