Groningen - Zuidlaren (21 km)

zondag 17 september 2006

Het is een zeer warme dag.

We starten de route op de parkeersplaats in Groningen waar we vorige keer geïndigd zijn. Lopend door het Noorderplantsoen zijn alleen hier en daar wat joggers, maar verder heerlijk rustig. Groningen ligtop het uiterste puntje van de Hondsrug. Als Assenaren komen we regelmatig in Groningen, Meindert voor zijn werk. Petra en Ina winkelen er af en toe en er wonen enkele familileden. De route die we nu lopen is indrukwekkend mooi en we beseffen dat er nog hele mooie stukjes van Groningen bewaard zijn gebleven.

Vanuit Groningen komen we langs het Noord-Willemskanaal. Dit is schitterend, we waren er alle vier nog nooit geweest. Al die verschillende indrukken. Mooie en lelijke woonboten, zelfs een klein sluisje, waar we nog even onze hulp hebben geboden. Dit stuk hadden we allemaal wel eens gezien vanaf de andere kant (snelweg) maar dit was toch echt mooier dan verwacht.

Dan ineens het stuk bij Haren langs de snelweg, zeker een halfuur door de blakende zon, nergens een stukje schaduw. Heerlijk toen we eindelijk konden rusten in de schaduw van Sasenhein.
Na Haren door de bossen van Appelbergen, door de warmte in dit vochtige bos, hebben we ontzettend last van de muggen, we worden overal gestoken. Het is wel mooi maar we zijn er snel doorheen gelopen. Daarna het laatste stuk langs het Noordlaarderbos naar Zuidlaren..

Aan het eind van deze, ook weer prachtige etappe, genieten we nog even van een welverdiend heerlijk ijsje.

Totaal gelopen 50 km,
Nog 435 km te gaan.

 

 

foto's van deze route