Wons - Harlingen (15 km)

Zondag 21 september 2014

De zon laat zich al regelmatig achter de wolken zien als wij van start gaan.
Eerst de auto neergezet en op de fiets naar Wons waar de start van de etappe van vandaag is.
Langs de dijk fietsend voelen we de wind in de rug. Het lijkt wel of we op windenergie fietsen.

Wons ziet er rustig uit als we daar vanaf de kerk van start gaan. Al snel als wij hij pad verlaten lopen we op paden tussen de weilanden en sloten.  Het weidse landschap is heel mooi.
En boven ons hebben we aan de ene kant wat donkere wolken maar is het aan de andere kant helder. Een mooi schouwspel daar in de lucht.

We blijven via de graspaden lopen en komen via Waltingelean en Kinswederlaan.

En dan zomaar bij een boerderij staat een picknick bank. Dit is geplaatst door de Simmerjunkuierkes (Simmerjunkuierkes staat voor een initiatief, dat in 2002 van start is gegaan in Kimswerd. www.simmerjunkuierkes.nl)  Het daarbij liggende dagboek nodigt uit om even pauze te nemen. Dat doen we en uiteraard schrijven wij een stukje in het dagboek.
Mooi is om daar ook de wandelbrug te zien waar je  van of naar de afsluitdijk kunt lopen, richting de andere delen van het Nederlandskustpad.

Daarna wandelen we verder en komen bij een betonnen trap. Deze gaan we op en zo komen we op de zeedijk. Deze blijven ruim 2 km volgen totdat we in Harlingen zijn.

De stevige wind probeert  vat op ons te krijgen maar we lopen zo stevig mogelijk door. Zelfs een klein buitje kan ons niet deren.

Als we aankomen  in Harlingen schijnt de zon weer. We hebben zo heel wat elementen van het weer gehad. Harlingen is één van de befaamde Friese elfsteden en dankt zijn groei en bloei aan de zee. Het oude centrum ziet er prachtig uit. Voor ons het eindpunt van deze etappe.

Voor foto's klik hier.

 

Totaal gelopen 51 km
Nog 218,1 km te gaan.