Millingen - Groesbeek (21km) (24 km gelopen)

vrijdag 12 september 2008

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we een route hebben gelopen van het Pieterpad.
Dit weekend staan we op de leuke minicamping Klein Amerika in Groesbeek. Na een ontbijt in het zonnetje gaan we om plm. 9.30 uur op pad. Het wandelen gaat prima en we verheugen ons op een mooie route. De eerste 10 km gaat dan ook de prima, de uitzichten zijn erg mooi....maar dan begint het te regenen...en te regenen....we lopen op de grens Nederland-Duitsland. We klimmen de Duivelsberg op en maken een stop in een gezellig restaurantje op deze berg. Redelijk droog en weer warm vervolgen we in de regen de route. De Zevenheuvelenweg, de Panoramaberg het is allemaal prachtig, maar dan wel bij droger weer.

Wanneer we Groesbeek hebben we bereikt lopen we nog 3 km verder op de volgende route. We zullen dan uitkomen bij de camping. We gaan door een klaphek en komen in het natuurgebied van de St. Jansberg. En het blijft regenen.

De laatse 3 km zijn dan ook heel zwaar. Regen, koud, nat, de regen druipt van boven naar beneden de schoenen in, de kleding steeds natter, de plassen worden steeds dieper. De spieren steeds strammer. Maar we redden het en komen uiteindelijk op de camping aan.

Totaal gelopen 314 km.
Nog 171 km te gaan