Hoog Elten - Millingen(12km)

maandag 1 oktober 2007

Na een ontbijt in de Zeelandschehof gaan we weer op stap. We zetten altijd één auto bij het eindpunt van de route neer en rijden dan naar het beginpunt van de route. Doordat we nu rivieren oversteken kost dat in verhouding wel meer tijd. Je moet een heel stuk omrijden via Kleve en Emmerich. Eerder is er geen brug over de Rijn. Om een uur of half starten we met deze route.

Hoch Elten uitlopen is echt schitterend. Het is echt de bult van Hoch Elten aflopen door de bossen. Daarna kom je bij de rivier de Rijn. Wij hadden verwacht via een dijkweg vlak langs de rivier te lopen, maar die afstand was groter en op de weg waren voortdurend auto's, jammer.

De lucht is grauw en het begint wat miezeren. Het aantal te lopen kilometers is niet veel vandaag dus we lopen lekker onder de paraplu door en komen bij het vertrekpunt van het pondje aan het Bijlandsch Kanaal om zo bij Millingen aan de Rijn te komen.

Van 1 oktober (vandaag dus) zijn de vertrektijden van het pontje om de 2 uur dus................ We moeten dus anderhalf uur in de miezerregen wachten op het pontje. Welke ons toen in 5 minuten naar de overkant bracht.

Aan de overkant hebben we ons weer opgewarmd met een heerlijke kop soep en een pannenkoek.

Totaal gelopen 290 km.
Nog 195 km te gaan