Groet - Callantsoog  (16,3 km)

 

6  juli 2020


De wind probeert de regenwolken weg te blazen zodat de zon zich eventjes liet zien. Zo lopen we de Schoorlse duinen in waar een zandpad overgaat in een schelpenpad.
We komen aan bij een dijk die we volgens de route ook onderlangs kunnen lopen. Wij gaan eerst een stuk op de dijk lopen maar met een windkracht 5 worden we zo wel zowat weggeblazen. Dan maar onderlangs.

Het voelt of de natuur een spel met ons speelt. Als we nadat we de brug over zijn gegaan een lang graspad volgen is het vooral het geluid van de harde wind wat we horen. Het heeft wel wat.
Aan het eind van dit pad komen we tenslotte bij de Hondsbossche Zeewering dit omdat stormvloeden de duinen voortdurend wegsloegen. Dit stukje zeewering is uniek en met zorg zo gemaakt dat het een natuurlijk geheel blijft.

Na een stuk opnieuw onder deze dijk te hebben gelopen gaan we via een trap omhoog en na 750 meter weer met een trap omlaag. Daarna volgt een stuk achter de duinen, een mooi natuurgebied waarin zo onopvallend mogelijk ook de kantoren van Pettense kernreactor staan.  Zo lopen we door naar St. Maartenszee en nemen een pauze als we aan het strand zijn.

De laatste vijf kilometer van deze route lopen we langs het strand. De wind blijft de hele dag krachtig. De zee is omstuimig en de golven zijn schitterend van kleur. Vogels proberen zich net als ons een weg te vinden langs het strand.
De kilometers lijken eindeloos, het geluid van de wind raast langs onze oren, langs het water lopen voelt als één zijn met de natuur. Het is een hele mooie ervaring.

Bij de strandtent in Callantsoog lopen we bij de zee vandaan. Nu eventjes onze laatste route deze week. Maar het is fijn dat we over een tijd weer terug komen.

 

Totaal gelopen  208,2 km
Nog te gaan 24,8 km