station Haarlem - station Santpoort Noord ( 18 km)

 

Maandag 10 juni 2019

 

Goed voorbereid gaan we vandaag op pad. Eerst met de trein naar station Haarlem. In de trein bedenken we dat we het boekje vergeten zijn, deze is in de auto blijven liggen. Gelukkig is er een wandelnet.nl vanwaar we de route via de telefoon kunnen volgen.

Daarmee en de bekende wit-rode markering zorgt er voor dat we de route goed kunnen volgen.
Eerst lopen o.a. via een mooi park Haarlem uit. We volgen een schelpenpad en passeren een zijpad. Vanaf hier zien we een groot kruis in de verte (daarachter is een erebegraafplaats).

We lopen verder en komen bij een trap omhoog. Boven op deze Hazenberg hebben we een prachtig uitzicht. De route gaat daarna over het strand. Ongeveer 1½ km maar dan.....

.. we zien geen markering, hebben geen idee hoe ver we al gelopen hebben tegenwind en eindeloos strand. We lopen en lopen en merken dan dat we te ver moeten zijn gelopen. Wat is wijsheid?
We besluiten door te lopen tot de eerst duidelijke strandopgang. Daar aangekomen blijkt dat we al ruim 3 km te ver hebben gelopen (achteraf hebben we gelezen op de site dat de markering op het strand heel onduidelijk is). Wat nu.

Na een rustpauze besluiten de lange, lange weg (plm 6 km) naar Santpoort te gaan lopen.
Moe en zere voeten maken het zwaar. We proberen te liften en een aardige mevrouw stopt voor ons.
Zoon gaat achterin en voor ons wordt plaats gemaakt. Deze vriendelijke mevrouw brengt ons helemaal naar
Santpoort. (waarvoor onze dank)

We hebben dan wellicht niet helemaal via de route gelopen maar veel meer kilometers gelopen dan gepland. Een leuke ontmoeting en weer heelhuids aankomen maakt ook deze wandeldag weer speciaal.

 

Totaal gelopen  128,8 km
Nog te gaan 104,2 km